FRIULI
Nonino
Distillatori in Friuli dal 1897
Destilleriet Nonino i Percoto-Udine, i regionen Friuli, er et af de ældste og mest kendte i Italien og har spillet en betydelig rolle i udviklingen af grappa til et verdenskendt kvalitetsprodukt. Nonino er samtidig navnet på familien, der startede og stadig kører destilleriet. F.eks. var det Nonino, der i 1973 lancerede grappa monovitigno, hvilket vil sige grappa på en enkelt druevariant.
I 1984 udviklede de en aquavita d'uva, "Ue", som til forskel fra de "rigtige" grappaer er fremstillet på hele druer (se punktet om Grappatyper).
Destilleriet Nonino i Percoto-Udine, i regionen Friuli, er et af de ældste og mest kendte i Italien og har spillet en betydelig rolle i udviklingen af grappa til et verdenskendt kvalitetsprodukt. Nonino er samtidig navnet på familien, der startede og stadig kører destilleriet. F.eks. var det Nonino, der i 1973 lancerede grappa monovitigno, hvilket vil sige grappa på en enkelt druevariant.
I 1984 udviklede de en aquavita d'uva, "Ue", som til forskel fra de "rigtige" grappaer er fremstillet på hele druer (se punktet om Grappatyper).
"Clear and pure, ...an extraordinary grappa aroma ... the middle stage passes unearth additional scents of rose petals and cherry stones; after some minutes harmonious aromatic elements are exalted. ...what’s so attractive is the freshness of this bouguet.
The palate entry is dry and grapy, ... the flavour turns succulently sweet, and stunnningly ripe and compelling. ... An elegant and sinewy Grappa." Alkohol 41%. 0,7 l.
|
|
Aquileia
I den historisk interessante by Aquileia, anlagt af romerne i år 181 f.Kr., besøgte vi på anbefaling af fastboende danskere, et spændende destilleri. Byen er samtidig rig på antikke bygningsværker og mosaikker, og bestemt et besøg værd.
Comar familien grundlagde destilleriet i 1918. Den nuværende ejer Alessandro Comar lægger megen vægt på destilleriets traditioner, og benytter både moderne destilleringsapparater samtidig med de traditionelle værktøjer. I det hele taget er Alessandro ikke blot destillatør, men også et meget kreativt og poetisk menneske, der holder af processen med at skabe sine grappaer. Grappaen herunder er en klassiker. Den har været produceret siden 1966. |
Grappa Antica Aquileia Denne klassiske, unge og meget smagfulde grappa er produceret på vinaccia fra egnens røde druer, fortrinsvist Refosco dal Pedencola Rosso. Udseende: rent og krystalklart. Aroma: umiskendeligt af blød og frisk vinaccia. Smag: ren, rig og særdeles fyldig med markant karakter og ekstraordinær struktur. Alkohol: 48% 700 ml |
NYHED Aquileia Grappa, La Centenara Gran Riserva 10 anni Denne vidunderlige grappa er skabt på en blanding af Traminer, Riesling, Malvasia og Sauvignon. Lagret i 10 år på barrique. Udseende: lys rav. Aroma: noter af træ, tobak, lakrids, abrikos. Smag: varm og blød. Alkohol: 46%. 700 ml. |