PIEMONTE
Beccaris
Grappa di Barbera Riserva
Denne grappa er fremstillet efter discontinuo metoden og har lagret hele 5 år i kirsebærtræ. Det har givet grappaen sin særlige og harmoniske tørre, kraftfulde og vedholdende smag. Alkohol 45%. 500 ml. |
Mazzetti
Destilleriet blev grundlagt i 1846 af Filippo Mazzetti i byen Montemagno. Grundlæggeren havde allerede dengang en idé om, at hans produkt ikke skulle være resultatet af sjusket behandlet vinaccia. Han ønskede i stedet kun at modtage den bedst mulige masse for at kunne fremstille en grappa af høj kvalitet. Det har båret frugt, og det familieejede foretagende har igennem årene været et af de førende destillerier.
I dag ligger det i Altavilla i hjertet af Monferata i Piemonte området, syd for alperne.
Destilleriet er også kendt for deres Balsamico eddiker, som købes i danske supermarkeder.
I dag ligger det i Altavilla i hjertet af Monferata i Piemonte området, syd for alperne.
Destilleriet er også kendt for deres Balsamico eddiker, som købes i danske supermarkeder.
Grappa di Nebbiolo da Barbaresco, invecchiata in Barrique
En af de ædleste druer I Piemonte, Nebbioloen, er grundlaget for både Barbaresco og Barolo vinene. Denne grappa er lagret 2 – 5 år på kastanje fade, hvilket giver dette fine destillat sin ravgyldne farve og behagelige duft. Næse: bredt balanceret, harmonisk Smag: velsmagende, tanninagtig, med noter af frugt, valnød, tobak og vanillie. Alkohol 43%. 0,7 l. |
Grappa di Nebbiolo da Barolo, invecchiata Nebbiolo druen er grundlaget for Barolo vinen. Denne grappa er lagret på egefade i 2 - 5 år. Har som eneste grappa vundet guldmedalje i 2001 i ”Olympiades du Vin” til Vinexpo i Bordeaux. Næse: bred, rig, karakteristisk Smag: fyldig, rig, tanninagtig med noter af blomster, frugt, lakrids, vanillie og tobak. Alkohol 43%. 0,7 l. |
Dellavalle
Grappa di Amarone Riserva, Terre Antiche
Produceret på druerne Corvina og Rondinella i en discontinuo proces på små destillerings-apparater. Lagret 24 mdr. på 30 hl Slavonske egefade, derefter 12 mdr. på barriques. Farven er mørk gylden og krystalklar. Let aromatisk som kirsebær og tørrede frugter. Smagen velafbalanceret med en krydret og svag sødme. Lang eftersmag. Alkohol: 42%. 0,7 l. |
Grappa di Moscato barriques, Villa Isa
Monovitigno, dvs. produceret udelukkende på Moscato druer, fra Monferrato højderne. Discontinuo proces, små destillerings-apparater. Lagret 24 mdr. på 30 hl Slavonske egefade, derefter 12 mdr. på barriques. Farven er mørk gylden og krystalklar. Aromaen er krydret, fin og elegant som tørrede frugter og akaciehonning, samt strejf af vanilla, orange og rosiner. Smagen er rund og sødmefuld, med stærk og elegant krop. Usædvanlig lang og fyldig eftersmag. Alkohol: 42%, 0,7 l. |